not available
 
 
 
 
Endoscopische plastische chirurgie

Destijds was een van onze ziekenhuizen het eesrte prive ziekenhuis in Maleisie dat deze mogelijkheid bood.

Endoscopie is een chirurgische techniek waarbij een endoscoop wordt gebruikt.Door het maken van een kleine incisie,sneetje, wordt een miniatuurcamera ingebracht.Hierdoor kan de arts precies zien waar hij mee bezig is. Het wordt al jarenlang gebruikt in verschillende medische behandelingen maar voor cosmetische en plastische chirurgie is het gebruik vrij nieuw.

Aan alle behandelingen zijn risico's verbonden en ieder sneetje laat een lidteken achter,maar meestal zijn deze goed verborgen of na zes maanden nauwelijks nog zichtbaar.

Bij een behandeling zijn een paar kleine sneetjes,enkele milimeters groot,nodig om de endoscoop en andere instrumenten in het lichaam binnen te brengen. Voor sommige behandelingen zoals borstvergroting zijn slechts twee sneetjes nodig. Voor andere behandelingen zoals een voorhoofdlift drie of vier sneetjes. Door de kleine camera kan de dokter de te behandelen plaats zien daar waar vroeger een behoorlijke snee noodzakelijk was.

Doordat de sneetjes relatief klein zijn wordt het risico dat een zenuw wordt geraakt zeer beperkt. Ook ontstaan minder bloedingen en ook de zwellingen en blauwe plekken zijn minder dan bij de traditionele methode. Het herstel gaat dus sneller en men kan eerder aan het werk.

Door deze methode hoeft vaak niet meer een nacht in het ziekenhuis te worden gebleven omdat de ingreep kan plaatsvinden onder plaatselijke in plaats van algehele verdoving.