not available
 
 
 
 


Om uw verblijf waar mogelijk nog aangenamer te maken, hebben wij een aantal korte uitstapjes voor u samengesteld waaraan u deel kunt nemen. Bij alle uitstapjes is een kleine lunch en mineraalwater bij de prijs inbegrepen. Wij maken gebruik van moderne minibusjes met airconditioning en de chauffeur/gids praat Engels. Als het nodig is kan hij contact met onze organisatie opnemen.

U kunt iedere dagtocht via het aanvraagformulier boeken of via ons kantoor in Penang . Vraag uw lokale vertegenwoordiger in Penang naar de prijzen en het tijdsschema.

Historisch Georgetown

Door de Engelsen naar koning George de derde vernoemd. Deze stad is een vreemde mengeling van oud en nieuw. U bezoekt Fort Cornwallis’ een van origine houten verdedigingswerk dat later door gevangenen is herbouwd. Daarna bezoekt u het “museum”, gebouwd in 1821 waar u een schitterende collectie oude foto’s, landkaarten en andere historische bezienswaardigheden vindt. Vervolgens stopt u bij de “Royal Selangor Pewter” waar u een geweldige collectie tin kunt vinden die natuurlijk ook te koop is. Daarna vervolgt u met een bezoek aan “Thai Wat Chayamankalaram” de op drie na grootste Bhoeda ter wereld, liggend, met een lengte van 33 meter.

Rondom het eiland

Direct buiten de stad Georgetown begint een heel ander Penang. Wij volgen de soms bochtige en soms bergachtige weg die 74 kilometer lang is en die u naar de aan het water gelegen dorpjes brengt waardoor Penang bekend is geworden. De katoenindustrie is voor deze bewoners een belangrijke bron van inkomsten en u kunt hier zien hoe Batik wordt gemaakt. Op het hoogste punt van het eiland stoppen we bij een fruitstalletje waar u onder het genot van een vers stukje fruit kunt genieten van het schitterende uitzicht.Geen bezoek aan Penang zonder slangen dus de slangentempel is onze volgende stop. Na aflloop van deze dag zult u pas goed begrijpen waarom Penang de “Parel van het oosten” wordt genoemd.

Penang Hill en tempel toer

In de heuvels van Penang vinden we de grootste Bhoedistische tempel in zuid oost Azie toegewijd aan de godin van de genade.Ook wel “Kek Lok Si” tempel genoemd , een Pagoda van 7 verdiepingen met 10.000 Bhoeda beeldjes. Het is een mengeling van Thaise, Burmese en Chinese architectuur. Daarna gaan we met een treintje naar Penang Hill, 830 meter boven zeeniveau.Gedurende de koloniale periode was Penang Hill een oase van koelte. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over zowel Georgetown als de straat van Malakka.

Grand Penang tocht

Deze tocht brengt u naar de beste bezienswaardigheden van Penang.Er wordt gestopt bij:
  • Een vissersdorpje
  • Een fabriek waar men Batik maakt
  • Een typisch Maleis dorp
  • Fort Cornwallis'
  • De Kek Lok Si tempel
  • De liggende Bhoeda
Een lunch in een lokaal Maleis restaurant is inbegrepen.

Penang brug en het vaste land

Het eiland Penang is bereikbaar via de op drie na langste brug ter wereld of via een veerboot. Wij gaan met de veerboot naar Butterworth op het vaste land. Op weg naar Pantai Bersih krijgt u een goede indruk van Butterworth. Bij Pantai Bersih heeft u een schitterend uitzicht over het eiland Penang en de stad Georgetown, via het industriegebied van Mak Mandin komen we aan bij de volgende bestemming,het populaire”vogelpark”.Hier kunt u op een terrein van meer dan 2 hectare genieten van meer dan 300 soorten vogels vanuit de hele wereld waarvan er 100 voorkomen in Maleisie.Wij besluiten dit uitstapje met een rit over de 13.5 kilometer lange Penang Bridge waarna u weer aankomt op het eiland.

De Penang markt

We beginnen ons bezoek bij de “Wet Market”. Hier kunt u zien hoe de lokale bevolking haar dagelijkse kip, vlees, vers fruit, groenten en vis koopt en hoe er over de prijs wordt onderhandeld. Er is een afdeling waar vers gebakken cake wordt verkocht en men laat u graag een stukje proeven. Wij vervolgen onze weg naar een geheel ander soort markt ook wel de dievenmarkt of ”LorongKulit” genoemd. Hier vindt u vanalles van CD’s to “antiek”, echt de moeite waard en niet alleen in stand gehouden voor de toeristen.

Penang bij nacht

Wij beginnen dit avontuur met een uitgebreid diner in een lokaal maar goed restaurant. Wij vervolgen onze weg naar de nachtmarkt pas nu zult u begrijpen waarom Penang een soort opslagruimte is voor het oosten, u kunt hier werkelijk vanalles kopen. Een wandeling die de moeite waard is en die we voortzetten op Gueney ook wel het liefdeslaantje van Penang genoemd. Wij besluiten de avond met een “Trishaw” toer, de driewielerfiets die vroeger in Penang het transportmiddel bij uitstek was.

Vlindertuin en botanische tuinen

Een tocht gemaakt voor natuurliefhebbers maar met de noodzakelijke uitleg erbij.Ooit gestart door een familie als liefhebberij is het nu de moeite van bezichtiging waard omdat er ongeveer 120 verschillende soorten vlinders te vinden zijn. De botanisch tuin, aangelegd door de Britten is een wandeling van 1 ½ uur. U kunt genieten van de meeste soorten planten, struiken en bomen die in Azie voorkomen.Pas op de apen die er ook zitten, ze zijn soms wat agressief en mogen absoluut niet worden gevoerd.

Oud Georgetown

U wandelt langs de bezienswaardigheden van Georgetown, de twee oudste straten Beach and Light street. Het Eastern en Oriental hotel vertelt u meer over de recente geschiedenis.

Via de Garage waar eens alle auto’s van Penang werden onderhouden en waar nu een paar schitterende winkels zitten bezoeken we een Chinees Huis waar u een indruk kunt krijgen hoe de rijke Chinezen woonden en leefden. Een kort bezoek aan de oude Christina begraafplaats laat u zien welke beroemdheden Penang vroeger in haar midden had.

Payar Eiland

Gelegen op 59 kilometer van Penang is dit een van de mooiste en best bewaarde exotische koraal omgeving van Maleisie. U kunt hier snorkelen en genieten van het onderwaterleven, de prachtige koraalformaties, de veelkleurige vissen of gewoon niets doen en kijken als de vissen worden gevoerd. Zonder te duiken kunt u toch genieten van alles wat de onderwaterwereld te beiden heeft.

Middeleeuws Hadjai

Een schitterende plattelandsstad in het zuiden van Thailand die als centrum voor inkopen fungeert. Het lijkt wel of de tijd hier stilstaat. Rijk aan invloeden van Chinezen, Thais en moslims. Nauwelijks te vergelijken met Penang maar wel typisch oosters, duizend en een nacht?

Ontdek Ipoh

Gelegen op 2 uur rijden van Penang bereikbaar via een komfortabele snelweg. Eeen rijke geschiedenis tot aan 1945 werd hier tin gemaakt. Een schitterende omgeving met Kalkzandsteen formaties als uit de James Bond film.

Perak Tong Temple Ipoh

Monkey Beach Cruise

Ga met een vissersboot mee in de ochtend en vaar langs het schitterende eiland naar “Monkey beach”waar u kunt vissen.Hier wordt een barbecue lunch gebruikt met salades etc.