not available
 
 
 
 


Als de “Parel van de Oriënt”, met een rijkdom aan cultuur en geschiedenis, een wereldstad in zijn beleving Penang is in een woord “beautiful”.

Hier kunt u, in een geweldige omgeving, een ontzettend fijne vakantie combineren met een internationaal erkend programma voor plastische chirurgie. Onderstaand vindt u gegevens over Penang en wat aanbevelingen om uw verblijf door wat uitstapjes nog aantrekkelijker te maken.

Geografie

Maleisië ligt in Zuid Oost Azië en is verbonden met Thailand in het noorden en via een korte dijk met Singapore in het zuiden. Penang is een eiland 5 kilometer uit de westkust van Maleisië op ongeveer 2 uur rijden van de Thaise grens.Hoe kom je er

Uw vlucht naar Penang brengt u eerst in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië als u met Malaysian Airlines vliegt. Vliegt u met Singapore Airlines dan komt u eerst aan in Singapore, de stadstaat. Zowel Kuala Lumpur als Singapore liggen op ongeveer 50-minuten vliegen van Penang. De vlucht van Europa duurt ongeveer 12 uur, wel lang maar zoals u later zelf kunt beamen, de moeite waard.

Klimaat

Penang kent een zogenaamd tropisch klimaat het is gedurende het jaar gelijkmatig warm en vochtig. De temperatuur schommelt tussen de 23 en 32 graden Celsius. Er zijn geen koude of warme seizoenen en de gemiddelde regenval van 267 Centimeter valt gelijkmatig gedurende het gehele jaar, hoewel men beweert dat het van september tot en met november wat natter is. De regen maakt het niet veel kouder en valt in korte buien in plaats van als een langdurige aaneengesloten bui. Het gezegde; ‘Na regen komt zonneschijn,’ gaat goed op voor Penang. Penang heeft geen last van aardbevingen en vloedgolven en dergelijke.

Bevolking

De bevolking van het niet zo grote eiland bestaat voor 55% uit Chinezen, 33% is van Maleise herkomst en 11 % is van Indiase herkomst. Er wonen ongeveer 1 ½ miljoen mensen in de staat Penang.

Het geloof

Het officiële geloof is de Islam, maar er bestaat vrijheid van godsdienst. U vindt er een grote hoeveelheid tempels, kerken etc.van allerlei godsdienstige richtingen.