not available
 
 
 
 


STADSBEZIENSWAARDIGHEDEN | RONDOM DE STAD

Penang heeft een grote variëteit van culturen, oude en nieuwe gebouwen, onbekende geuren en geluiden te bieden vooral in de nauwe straten van eeuwenoud Georgetown.
Hoewel een rondrit in een gekoelde bus wel zo comfortabel is, dient u Georgetown op te snuiven door er rond te wandelen voorzien van een handig stratenoverzicht waarop alle bezienswaardigheden eveneens staan aangegeven. Van het Fort Cornwallis slenter door Lebuh Pantai het financiële centrum van Penang met zijn oude en moderne bankgebouwen, u vindt hier nog de oude ABN bank waar nu een leuke kroeg in zit.Vervolgens rechtsaf Lebuh Bishop in met zijn talrijke winkeltjes vol met antiek, zijde, batik en patchwork. Als u linksaf slaat gaat u Lebuh King in met traditionele Shophouses en tempels. Nog een keer naar rechts en u komt in “Little India” in Lebuh Pasar. Hier vindt u schitterende sarongs, Indiase juwelen en veel meer. De heerlijke zoete lucht van bloemen en parfums komt u tegemoet, maar u ruikt hier al de heerlijke curries waardoor u langzaam maar zekere trek begint te krijgen. Hier vindt u ook veel geldwisselaars en banken van lening, typisch Indiaas.

Een korte wandeling brengt u naar de kruising met Lebuh Pitt. Deze straat heeft zich beroemd om zijn vele gebedshuizen van verschillende groeperingen, de Kapitan Kling Moskee, de Kuan Yin tempel en de tempels die zijn opgedragen aan de god der weelde, Tua Peh Kong.

Wij kunnen nog wel even doorgaan maar zoals gezegd de handige stratengids geeft alle bezienswaardigheden aan en in onze excursie sectie zijn een tweetal georganiseerde dagtochten opgenomen waarbij u onder leiding van een gids dit alles kunt bewonderen.

En als u moe bent geworden van al dat geslenter neem een riksja en laat u lekker rondrijden.VEVOER

Riksha

Erg leuk om voorop deze driewieler te zitten en vandaaruit de stad te zien. U kunt stoppen waar u wilt. Als u dit vervoermiddel voor een langere tijd wilt huren spreek dan wel even een uurtarief af.Bussen

Er is enkele redelijk stadsbussen en mini bussen net die je bijna voor niets van het ene eind naar het andere eind van de stad brengen. Niet altijd even schoon maar wel een uitstekende manier om het eens anders te doen.

Taxi’s

Er zijn voldoende taxi’s in Penang die normaalgesproken de meter moeten gebruiken maar dat bij toeristen niet altijd willen doen. Daarom hebben wij twee bedrijven geselecteerd die dat wel doen. U belt op zegt beautiful holidays, zegt waar u staat en ze komen eraan, makkelijker kan niet. Het tarief is niet hoog.