not available
 
 
 
 


Penang | Kwaliteit van de medische verzorging | Tolken | Mobieltje | Een tropisch klimaat | Winkelen | Uit eten | Elektriciteit  Klanten uitpersen | Maleisische Ringgit (MYR) | Reisverzekering | Overnachting in het ziekenhuis | Garantie

Penang

Wij zagen relletjes in Kuala Lumpur na de september 11 periode, is het gevaarlijk in Maleisië?

Maleisië in een conservatieve Moslim staat. Er is nog nooit een negatief reisadvies voor afgegeven. De vooruitgang is groot en daarmee groeit de tolerantie tussen de verschillende etnische groepen. Penang kent een goed uitgebalanceerde gemeenschap van Chinezen, Maleiers en Indiërs die elkaar respecteren en vredig naast elkaar leven.

In de sectie infocenter vindt u, wat verwijzingen naar andere websites.

Het is minder gevaarlijk in Penang dan in menig Europese stad, maar kijk wel uit in het verkeer.

  

Kwaliteit van de medische verzorging

Er zijn een heleboel verhalen en berichten in de pers over het niveau van medische verzorging en de ziekenhuizen, is dat waar?

Natuurlijk zit er een kern van waarheid in je kunt niet zeggen dat alle landen in Azië op hetzelfde niveau van ontwikkeling zitten. In Maleisie bestaat er een hoog niveau van medische zorg net zoals in Singapore, bijna vergelijkbaar met Nederland. Meestal worden dezelfde apparaten gebruikt als in Europa en in Amerika. De meeste doktoren hebben hun opleiding en training gehad in westerse landen. Er bestaat een organisatie van privé ziekenhuizen.In het infocenter vindt u een link hiernaartoe, weliswaar in het Engels.

> Terug

Tolken

Wat bedoelt u als u zegt dat er een tolk beschikbaar is?


Wij vragen u of u voldoende Engels spreekt om uzelf goed kenbaar te maken.Is uw Engels goed, normaal of nee dus. Als uw Engels normaal is dat wil zeggen u kunt ermee rond komen dan is het misschien toch verstandig een tolk bij het intake- en exitgesprek te hebben. Hierdoor voorkomen we misverstanden.

U kunt dan in uw eigen taal vertellen wat u wilt en hoe u het wilt. Vooral als de doctor ergens vorm aan moet geven is het handig uzelf goed te kunnen uitdrukken via de tolk. Als uw kennis normaal is heeft u geen tolk nodig voor het vliegveld en het hotel. Follow me, kennen we nog wel, niet. Het kan natuurlijk maar het kost wel geld. U kunt op het aanvraagformulier exact aangeven wanneer u een tolk nodig heeft. In Penang spreken en verstaan ongeveer 95 % van de mensen Engels, het is het communicatiekanaal tussen de verschillende etnische groepen.

> Terug

Mobieltje

Wat bedoelt u met een mobieltje huren?

Voor een klein bedrag per dag kunt u van ons een mobieltje huren. Met dat abonnement kunt u echter alleen gesprekken in Maleisië voeren. In het geheugen hebben wij een aantal nummers voorgeprogrammeerd, zoals dat van ons kantoor en ons noodgevallennummer, dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Ook zitten er 2 nummers voor taxi's in, die u ophalen waar u ook bent en weer afzetten waar u wilt, het telefoonnummer van uw hotel en van de kliniek en van uw tolk. De taxi is wel handig want die rekenen precies de meterprijs, andere taxi's in Penang willen als ze een toerist zien nog wel eens een hogere prijs berekenen. Deze mensen vertrouwen wij 100 %.

> Terug

Een tropisch klimaat

Wat betekent dat tropisch klimaat?

De temperatuur schommelt tussen de 27 en 33 graden Celsius. De meeste dagen schijnt de zon wel maar het komt voor dat het de hele dag bewolkt is de temperatuur is dan hetzelfde. Soms is de lucht droog en soms vochtig. Als het regent is het meestal een paar buien en dan schijnt de zon weer.

Een korte broek met een T-shirt en slippers zijn normale kleding voor Penang. Kleding is niet duur in Penang dus het is verstandiger als u een T-shirt of korte broek nodig heeft, die hier te kopen, voor € 15 bent u aangekleed. Als u een favoriete paraplu heeft kunt u hem meenemen maar voor een paar Euro koopt u er een als dat nodig is.

Zonaanbidders dienen een goede beschermende zonnebrandcrème mee te nemen, desgewenst is die hier ook overal te koop. Zorg ervoor dat u genoeg (3 liter minstens) drinkt per dag. De meeste dingen die u thuis kunt kopen kunt u ook in Penang kopen.

> Terug

Winkelen

Wat moet u meenemen en wat koopt u hier?

Er zijn verschillende winkelcentra en veel goed gesorteerde supermarkten in Penang. Er wonen 5000 buitenlanders van overal uit de wereld hier in Penang. Alcohol is duurder dan in Nederland. Voor uw dagelijkse biertje, spaatje en colaatje raden wij u aan dit in de supermarkt in de buurt van het hotel te kopen dat is minder duur dan in de hotels.

Sommige hotels geven gratis mineraalwater. In Penang zijn er diverse morgenmarkten waar de locale mensen hun groenten, fruit, vlees etc. kopen, een ervaring om mee te maken. In China Town vindt u een veelheid aan kledingwinkeltjes. Als een artikel niet geprijsd is, moet u naar de prijs vragen, normaal kunt u er wel wat af krijgen. In de winkelcentra hebben de meeste artikelen een vaste prijs.

Als u het bij het winkelen te warm krijgt, loop dan gewoon een winkel met airconditioning binnen en koel al rondkijkend weer af.

> Terug

Uit eten

Wat wordt bedoeld met verschillende eetstijlen?

Zoals al gezegd beschikt Penang over verschillende etnische groepen. Iedere groep heeft zijn eigen eetgewoontes. In Penang kunt u terecht voor Maleisisch, Indiaas, Japans, Indonesisch, Thai en Chinees maar ook Mac Donalds, KFC en veel meer westers eten. Als u wat meer ondernemend bent kunt u ook eten bij de eetstalletjes, hier eten de locale mensen ontbijt, lunch diner en nog vaak s'avonds laat.

Eten in Penang is een hobby voor de mensen. Ieder eetstalletje heeft een ander type eten vaak een specialiteit. Er bestaat een boek over de eetcultuur in Penang, maar als u dat boek volgt, heeft u na 30 dagen nog niet alles gehad. De kwaliteit van de stalletjes is goed. Het water in Penang kunt u gebruiken om koffie en thee mee te drinken uw tanden mee te poetsen en zelfs als ijsblokjes.

Het is van goede kwaliteit maar meer dan dat raden wij u niet aan. Bij aankomst in uw hotel vindt u handige tips over restaurants, winkelcentra etc. Om problemen te vermijden bel gewoon even op voor een reservering.

> Terug

Elektriciteit

Hoeveel volt en welke stekker gebruiken ze hier?

Voor Maleisië is dat gewoon 220 volt en ze gebruiken de Engelse driepoot stekker. Normaal gesproken past de Nederlandse 2-poot stekker met een kleine truc wel. In de meeste hotels zijn bij de receptie verloopstekkers te verkrijgen anders kunt u ze in de winkels in de buurt zo kopen.

> Terug

Klanten uitpersen

Wat bedoelt u met dat we er niet zijn om onze klanten uit te persen ?

Zoals letterlijk gezegd. Als u besluit met ons in zee te gaan, zeggen wij u precies wat er in de totale prijs is inbegrepen, zoals de tickets, de verzekering, de transfers, het hotel en de behandeling zoals beschreven op deze website. Als u een toer heeft geboekt staat dat aangegeven met of zonder tolk al naar bestelling. Dat is datgene waar u voor heeft betaald en dat krijgt u van ons, niet meer en niet minder. We hebben ook gezegd betaal nooit iets zonder dat u van ons een officiële factuur heeft gekregen. Als u zelf een taxi neemt is dat natuurlijk anders, maar voor de rest is alles echt inbegrepen.

Als tijdens het intakegesprek blijkt dat de dokter het een te groot risico vindt om u te behandelen krijgt u van ons het bedrag terug dat aan ons wordt doorberekend minus 10 % voor het intakegesprek en onze administratieve kosten. Als u ter plaatse besluit om de historische Penang toer te doen en u wilt een tolk erbij moet u dat extra betalen, maar pas nadat u van ons een factuur daarvoor heeft ontvangen. Als u bij nader inzien toch 2 nachten in Kuala Lumpur wilt blijven op de terugreis dan kan dat. Wij vertellen u hoeveel dat extra kost, u besluit en krijgt een factuur van ons en betaald.

Dat bedoelen we ermee dat wij onze klanten niet uitpersen als ze hier ter plaatse zijn, sommige organisaties denken daar anders over, helaas.

> Terug

Maleisische Ringgit (MYR)

Wat is de muntsoort van Maleisië?

Het wordt de Ringgit genoemd maar wees niet verbaasd als mensen u om 12 dollar vragen, zo noemen de locale mensen het hier. U kunt geen Ringgits buiten Maleisië kopen of verkopen. De Ringgit heeft een vaste verhouding met de US dollar, dat wil zeggen dat de koersverhouding vastgesteld is.

Voor alle andere valuta's is dat niet het geval. Bij aankomst op het vliegveld kunt u gewoon Euro's omwisselen bij de bank. U kunt natuurkijk ook wisselen in het hotel, maar dat is meestal duurder. In heel Penang zijn er officiële geldwisselaars. Maak eerst even uw eigen berekening en vraag altijd om een officieel bewijsstuk, als er iets mis is kunt u later terug. Dat is goed geregeld hier.

> Terug

Reisverzekering

Wat gebeurt er als we de boeking annuleren?

Het hangt ervan af voor welke reden. Als u annuleert om een reden die door de polis gedekt is, krijgt u uw geld terug minus een klein bedrag voor administratiekosten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ziekte, wel met doktersverklaring of als een familielid overlijdt.

Als u de aanbetaling heeft betaald en u zegt om andere redenen af, die niet gedekt zijn door de verzekering, dan bent u de aanbetaling kwijt. Op het moment dat u bij ons boekt sluiten wij direct de verzekering af als wij uw aanbetaling ontvangen. Meestal vragen wij een aanbetaling van ongeveer 20 % van de totale som, dit dient dan ter dekking van de verzekeringskosten en alle reserveringen.

Is de totale som € 2.500 dan vragen wij € 500 aanbetaling waarvan bijvoorbeeld € 125 is voor de reisverzekering en de rest voor boekingen en administratiekosten.
Die € 500 bent u dan dus kwijt.

> Terug

Overnachting in het ziekenhuis

Waarom adviseert u een of twee nachten verblijf?

Dit is simpel omdat we voor u zorgen. Het hangt af van de behandeling die u gekozen heeft of u een of twee nachten moet overblijven. Wij willen ervoor zorgen dat als u de kliniek/het ziekenhuis verlaat u zich nergens meer zorgen over hoeft te maken, behalve misschien het vervangen van een pleister. Wij willen graag dat u medisch gezien gezond weer de kliniek/het ziekenhuis verlaat.

De meeste klinieken in Nederland bieden een overnachting aan tegen exorbitante prijzen als ze er al de faciliteiten voor hebben. Ze kunnen de behandeling doen maar voor een nachtverblijf hebben ze de faciliteit niet omdat er bijvoorbeeld iemand aanwezig moet zijn. U moet dus meestal iemand meenemen die u terug naar huis kan brengen.

Geloof ons maar het is vaak beter dat u een nacht blijft.
Het ziekenhuis is een volledig operationeel ziekenhuis waar alle faciliteiten aanwezig zijn, ook gedurende de nacht zijn er doktoren en zusters.

> Terug

Garantie

De klant terugbrengen naar Penang wat bedoelt u daarmee?

Het kan gebeuren dat er na een behandeling iets mis is. Om een voorbeeld te geven is niet zo eenvoudig maar hier is er een. Uw neus is veranderd in Penang. Na zes maanden heeft u nog steeds problemen bij het ademen door de neus. U gaat naar de huisarts en deze zegt dat er een botje scheef zit, waardoor de luchtstroom bij het inademen wordt bemoeilijkt. Dit is een voorbeeld dus. U informeert ons hierover en na overleg met de kliniek en uw huisarts besluiten wij dat een fout is, die hersteld moet worden. Overigens bent u zeer tevreden over uw nieuwe neus, maar u wilt het defect hersteld hebben.

In dat geval brengen wij u op onze kosten naar Penang, weliswaar maar voor een persoon natuurlijk en de dokter herstelt het euvel.

Dit volledig op onze kosten.